Kan jag rekommendera mitt bibliotek att köpa en titel i Libby?

I Libby kan du hitta titlar som ditt bibliotek inte erbjuder och använda en ”Meddela mig”-smarttagg för att uttrycka intresse för titlar till ditt bibliotek. Här är en kort sammanfattning av hur det fungerar:

• Du hittar titlar som inte finns på ditt bibliotek när:
    • Du gör en sökning och inga titlar i bibliotekets samling matchar sökfrågan.
    • Du gör en sökning med färre än 100 resultat och aktiverar manuellt filtret ”djupgående sökning” på skärmen för sökresultat.
  • Du kan skapa en Meddela mig-smarttagg för titlar som inte finns på ditt bibliotek. När du taggar en titel med din Meddela mig-smarttagg, delas ditt intresse för titeln anonymt med alla dina sparade bibliotek.
  • Om en titel som du har taggat med din Meddela mig-smarttagg köps in, blir du meddelad och får möjlighet att låna eller reservera den direkt.

OBS: Vissa bibliotek erbjuder för tillfället inte den här funktionen.

Läs mer om hur du hittar titlar som inte erbjuds av ditt bibliotek och hur du ställer in en ”Meddela mig”-smarttagg.

Viktig information för tidigare användare av OverDrive-appen

• Rekommendationer som görs via funktionen ”Rekommendera för bibliotek” (RTL) i OverDrive-appen och på OverDrive-bibliotekens webbplatser visas inte i Libby. Men biblioteket har fortfarande tillgång till rekommendationen och kan fortfarande förvärva titeln.
  • Du kan använda OverDrive-appen eller ditt biblioteks OverDrive-webbplats för att visa listan över titlar du har rekommenderat.
  • Om ditt bibliotek köper in en titel du har rekommenderat via RTL-funktionen, får du ett e-postmeddelande och det skapas en reservation.