Hitta och tagga titlar som inte erbjuds av ditt bibliotek

OBS: Vissa bibliotek erbjuder för tillfället inte den här funktionen.

När du söker i ett bibliotek i Libby kan du hitta titlar som inte finns i deras samling. Dessa titlar har en Meddela mig-knapp (istället för Låna eller Reservera). Om du väljer Meddela mig skapas en smarttagg i Libby som meddelar dig om något av dina bibliotek köper in titeln i framtiden.

Så här fungerar det i appen:

1. Sök efter en titel, författare eller serie.
    En exempelsökning på Libby Academy Public Library för författare S.A. Crosby
  2. Om du hittar titeln du är intresserad av och den har en Meddela mig-knapp, hoppa till Steg 5.

Om du inte ser den titel du söker i sökresultaten:
    • Om det finns färre än 100 resultat trycker du på Öppna filterdialog-knapp och fortsätter till steg 3.
      Sökresultat med 4 resultat som visar titlar av författaren, dock ej önskad titel
    • Om du får fler än 100 resultat kan du prova en mer specifik sökning (t.ex. bokens fullständiga titel och författarens namn).
      Observera: Vissa böcker har aldrig publicerats digitalt och vissa digitala titlar kanske inte kan köpas av ditt bibliotek.
  3. Nästan längst ner i panelen med filteralternativ väljer du djup sökning. Detta filter lägger till titlar som matchar din sökning men som inte finns i ditt biblioteks katalog i sökresultaten.
  4. Tryck på Visa titlar.
    OBS: Om en titel finns på något av dina andra sparade bibliotek, visas möjligheten att låna eller reservera den direkt.
  5. Tryck på Meddela mig. Första gången du trycker på den här knappen får du en snabbguide hur du skapar en Meddela mig-smarttagg (eller ber dig använda en befintlig).
  6. I guiden, välj Hantera notiser och välj ett alternativ för Meddela mig:Titel.

Om något av dina bibliotek köper in titeln blir du meddelad och får möjlighet att låna eller reservera titeln (beroende på tillgänglighet).

Exempel på push-notis för titeln Color Me In av Natasha Diaz. Notiser lyder: Libby Academys offentliga bibliotek har nu denna titel.