Kom igång med Libby

Med Libby kan du njuta av gratis e-böcker, digitala ljudböcker och tidskrifter från ditt bibliotek. Allt du behöver är ett lånekort.

Steg 1

Ladda ner eller öppna Libby på din enhet:

Steg 2

Följ instruktionerna i Libby för att hitta ditt bibliotek och logga in med ditt lånekort.

Steg 3

Bläddra bland ditt biblioteks katalog och låna en bok eller en ljudbok eller öppna en tidning.

Ditt urval varierar beroende på ditt bibliotek, eftersom alla bibliotek själva väljer vilka titlar och format de erbjuder i Libby.

Steg 4

Lånade titlar visas i din Bokhylla Bokhylla, i sidfoten. Du hittar även dina tidningsprenumeration och sparade nummer i Tidningsstället i din Bokhylla

Böcker och ljudböcker laddas ner till appen automatiskt när du är ansluten till Wi-Fi, så att du kan läsa dem när du är offline. Tidningar laddas inte ner automatiskt, för att spara utrymme på din enhet, men du kan ladda ner enskilda nummer manuellt.

I din Bokhylla kan du:

• Tryck på lån (högst upp på skärmen) för att endast visa dina lånade böcker och ljudböcker.
    • Tryck på Läs med... för att välja var du vill läsa en bok (Kindle eller Libby) och skicka sedan boken till Kindle (endast bibliotek i USA) eller börja läsa i Libby.
    • Tryck på Öppna i Libby eller Öppna ljudbok för att börja läsa eller lyssna i appen.
    • Tryck på Hantera lån för att visa alternativ som Förnya lån och Återlämna i förväg.
  • Skrolla ner till Tidningsstället för att se dina tidningar:
    • Tryck på ett tidningsomslag för att börja läsa.
    • Tryck på Titelstatus: Redo att öppnas för att visa alternativ, som Ladda ner (endast i mobilappen) och Prenumerera.

Trevlig läsning!