Læsning af en bog ved hjælp af en skærmlæser

Når du har åbnet en bog i Libby, kan du bruge "Læs herfra"-tilstanden til at læse bøger og tidsskrifter med din skærmlæser.

Læsetilstande i Libby

Libby-læseren vil altid være i en af tre tilstande: "Navigations"-tilstand, "Side"-tilstand eller "Læs herfra"-tilstand:

• "Navigations"-tilstand: er den tilstand, som Libby-læseren vil starte i. I "Navigations"-tilstand kan du navigere til forskellige dele af bogen.
  • "Side"-tilstand: giver dig mulighed for at bevæge dig gennem siderne i rækkefølge. Du vil være i denne tilstand, når du har afvist navigationen.
  • "Læs herfra"-tilstand: giver dig mulighed for at læse med din skærmlæser. Du finder muligheden for at bruge "Læs herfra"-tilstand, når bogen er i "Side"-tilstand.

Sådan åbnes "Læs herfra"-tilstand

Bemærk: Hvis du bruger en iOS-enhed, skal du bruge VoiceOver, ikke INdtalt indhold, for at læse bøger i Libby.

Sådan bruges "Læs herfra"-tilstand:

1. Åbn en bog i Libby. Hvis du bliver spurgt, hvor du ønsker at læse bogen, skal du vælge Libby.
  2. Bogen åbnes i "Navigations"-tilstand. Stryg eller pilen, indtil du hører "Afvis navigationsknap", og vælg derefter knappen for at gå til "Side"-tilstand.
  3. Stryg, indtil du hører "Læs herfra-knappen", og vælg den for at åbne "Læs herfra"-tilstanden.
    Bemærk: Når du bruger VoiceOver på iOS, kan du bruge to-finger-dobbelt-tap-bevægelsen (eller Magic Tap-bevægelsen) hvor som helst i læseren for at gå ind eller ud af "Læs herfra"-tilstanden.
  4. I "Læs herfra"-tilstand kan du stryge eller bruge piletasterne til at læse hvert afsnit (overskrift, afsnit osv.). Individuelt. Eller du kan aktivere skærmlæserens "læs alt" eller "læs kontinuerligt" kommando.
    Bemærk: Når du åbner en bog for første gang, åbnes den på forsiden. Hvis du ikke kan høre noget i starten, skal du vælge Menu-knappen og vælg derefter Indholds-knappen og gå til det første kapitel.

Navigationsmuligheder i "Læs herfra"-tilstand

Sådan navigeres i "Læs herfra"-tilstand:

• Vælg Næste del-knappen (efter "Luk") eller Næste del-knappen (i slutningen af et afsnit af teksten) for at skifte mellem afsnit eller kapitler.
  • Vælg Menu-knappen i øverste venstre hjørne for at finde og bruge Libbys Tastaturgenveje. Herfra kan du bladre i indholdsfortegnelsen, tilføje et bogmærke, lukke bogen og meget mere.
  • For at lukke en bog, skal du vælge Menu -knappen, og derefter vælge Luk bog-knappen.